Pallontallaajat.net
Valikko
Viimeisimmät kommentit
  Kategoriat
  Uncategorized

  Ajatuksia puolivälistä

  on marraskuu 1, 2018

  Heräsin viime yönä kahdelta prosessoimaan kaikkea sitä, mitä on tapahtunut parin viime viikon aikana. Päivät täällä on aivan täysiä ja alkaa usein jo ennen seitsemää, kun ensimmäiset lapset saapuu täällä mun kodissa pidettävään päiväkotiin. Nyt viime päivinä olen iltaisin mennyt useamman kerran jo yhdeksältä sänkyyn (!), koska päivän aikana on tapahtunut niin paljon, etten vain pysty pysymään hereillä kauemmin.  Luulen, että viime yönä mun aivot lopulta päätti, että nyt täytyy ottaa vähän aikaa ja järjestää kaikkea sitä mitä tähän asti on nähnyt.

  Lasten kanssa viettämäni aika on jotenkin pienellä tavalla, mutta perusteellisesti muuttanut sitä, miten suhtaudun elämään. Järjestössä lapset on nyt oppinut tunteman minua ja tulee joka aamu innokkaasti antamaan pusuja ja selittämään omia asioitaan. Toisina hetkinä en ymmärrä ollenkaan mistä on kysymys enkä aina jaksa tarpeeksi paljon yrittää keskinkertaisen kielitaitoni kanssa, mutta toistaiseksi tämä ei ole mitenkään heikentänyt sitä suhdetta, joka meille on tullut. 

  Järjestössä ja sen ulkopuolella ihmiset on kertonut minulle, että tärkeimpiä niiden oppimia taitoja on ollut se, miten rakastaa toisia ja oppia kantamaan vastuuta muista. Sen näkee selvästi järjestön ilmapiirissä ja siitä, miten lapset kommunikoi ohjaajien ja toistensa kanssa. Alue, jolla ne asuu on aika väkivaltainen ja perheissä on paljon ongelmia. Tästä johtuen lapsille on tosi tärkeää järjestössä yhdessä vietetty aika ja se, että aikuiset täällä kuuntelee ja huomioi lapsia. 

  Olen alkanut miettiä omaa elämääni Suomessa ja miten haluaisin elää tästä eteenpäin. Tuntuu, että kaupungissa kaiken tekemisen keskellä välillä helposti unohtaa sen, että esimerkiksi raha ja materiaaliset asiat ei ole muuta kuin väline, joka palvelee ihmisten yhteistä elämää ja hyvinvointia.

  Nyt kun olen välillä käynyt Curitibassa eli isommassa kaupungissa, minua on välillä ahdistanut isot kauppakeskukset ja niissä kuluva aika, koska nyt huomaa selvästi etten saa siitä elämään mitään ylimääräistä sisältöä. Samoin on ahdistanut kaupungin yksilökeskeisyys, kun on saanut elää nyt vähän aikaa yhteisössä, jossa on paljon lapsia ja eläimiä ja vähemmän esimerkiksi kiirettä ja älypuhelimia. 

  Uskon, että kun palaan Suomeen, niin monet asiat palaa luultavasti entiselleen. Suomessa alan pikkuhiljaa taas innostua esimerkiksi kauniista tavaroista, jotka haluan ostaa, koska ne tekee minut niissä hetkissä onnelliseksi. Ympäristö vaikuttaa paljon siihen, mitkä asiat muodostuu tärkeiksi ja esimerkiksi kaupungissa asumiseen liittyy siksi erilaisia haasteita kuin elämään kyläyhteisössä. 

  Vaikka asiat tulee siis luultavasti palaamaan normaaliin, haluaisin muistaa ainakin sen, mitä olen oppinut yhteisöllisyydestä. Täällä olen miettinyt paljon sitä, miten elämässä voisi tulla ihan eri tavalla onnelliseksi, jos panostaisi ennen kaikkea jakamiseen ja siihen, miten eri tavoin voi luoda yhteisöllisyyttä ja yhteisöjä ympärilleen.

  Toinen asia, jonka haluaisin muistaa on tunne siitä, että minulla on elämässäni ”tarpeeksi” kaikkea. Alussa raskasta oli oppia koko ajan lisää niistä olosuhteista, joissa lapset elää. Suurin osa niistä on nähnyt väkivaltaa ja osa on menettänyt perheenjäseniä. Jotkut tarvisi terapiaa, mutta sitä ei ole mahdollista järjestää. Kun opin tuntemaan lapsia paremmin, opin kuitenkin samalla näkemään miten kauniita asioita ne luo yhdessä esimerkiksi musiikin kanssa. Vaikka osa niistä voi tarvia erityistä apua tulevaisuudessa, niillä on paljon toivoa ja unelmia ja lahjoja, ja lisäksi paljon ihmisiä, jotka tukee niitä niiden tavoitteissa. 

  Tämä on jotenkin auttanut siinä, että olen samalla kokenut oman elämäni tosi mielekkäänä ja kauniina. Samalla olen miettinyt, miten usein turhaan vaipuu murehtimaan siitä, onko oma elämä tarpeeksi “jotain”. Luulen, että täällä ihmisten kohtaaminen ja aitous sekä lasten esimerkki on täällä auttanut elämään aina siinä hetkessä missä milloinkin on.

  Tagit
  LIITTYVÄT VIESTIT

  JÄTÄ KOMMENTTI